RENOVERA KÖK, BAD OCH BOSTAD

Att renovera hemma är något som lönar sig i längden, eftersom värdet på huset ofta stiger mer än vad renoveringen har kostat. Vissa förändringar är enkla medan andra kräver mer tid, tålamod och planering. Vissa gånger måste du själv ge upp och anställa en hantverkare, andra gånger måste du se till att slutföra det projekt du själv har påbörjat.

RENOVERA BADRUM

Det finns många fördelar med att renovera ett badrum. Har du någonsin tänkt på hur stor del av ditt liv du spenderar i badrummet? Talen varierar men studier visar att du MINST spenderar 92 dagar i badrummet under din livstid. Det är ÖVER 3 månader.  Att börja dagen i en fräsch miljö kan sätter ribban högt för en god, och produktiv dag med många skratt.

Att renovera badrummet är även ett av de snabbaste sätten att öka värdet på din fastighet. Om du står inför en försäljning och har ett gammalt badrum är det definitivt värt att renovera. Särskilt om du inte har utnyttjat ROT-kvoten för året som ger dig upp till 30% avslag på arbetstimmarna.

Om du är någorlunda händig kan du renovera relativt mycket av badrummet på egen hand. Vissa partier måste du lämna till våtrumsbehöriga entreprenörer, elektriker och rörmokare. Men det finns faktiskt en del saker du kan göra själv, som exempelvis: Montera skåp, hyllor, krokar, lägga kakel och klinkers.

RENOVERA KÖK

I de flesta huset i Sverige är köket bostadens mittpunkt. För de flesta är det inte enbart en plats för mat och matlagning. Det är även en plats för många  att umgås. En plats för många goda skratt, diskussioner. En plats för reflektioner, studier och arbete.

Orsakerna till renovering av kök varierar, vissa husägare vill bara bygga om för att kunna sälja sitt hem för en bättre avkastning, medan andra kanske bara vill njuta av sitt drömkök.

På samma linje som en badrumsrenovering så är en köksrenovering bland de bästa och snabbaste sättet för dig att öka värdet på din bostad.

Att renovera ett kök har flera fördelar förutom att värdet ökar drastiskt.
Ett exempel är att du förmodligen kommer att spara tusentals av kronor varje år på din strömräkning.

De flesta gamla köken har ofta gammal teknologi som äter upp onödig ström. När du byter köket får du det absolut senaste och om du väljer klimatsmarta och strömsnåla alternativ till ditt kök kan du vara ganska säker på att du kommer att spara in på strömräkningen samtidigt som du gör en tjänst för miljön.

Vi på Rörmokare Stockholms erbjuder en myriad av rörtjänster, men om du vill anlita en entreprenör i Stockholm som hanterar hela köksrenoveringen så rekommenderar vi att du vänder dig till Brandt Service som bl a håller på med Köksrenovering Stockholm. Det är ett företag som har kvalite och miljö i fokus. Spana in deras hemsida för att hitta inspiration och kontakta dem för en eventuell offert!

MINDRE RENOVERING

Det går att göra små förändringar i ditt hem som gör stor skillnad. Du kan till exempel tapetsera en fondvägg eller ett helt rum. Måla om dina köksluckor, byt bänkskiva eller sätt upp nytt kakel i antingen kök eller badrum. I badrummet kan du annars köpa en ny duschkabin alternativt en duschvägg. Om du renoverar badrummet och ska borra i kaklet, ta först reda på var el och vatten är draget, och använd alltid en kakelborr.

STÖRRE RENOVERING

Ju större renoveringar, desto svårare är det att fixa allt själv. Ett tips när det handlar om kök är att ta kontakt med en köksfirma. Då får du hjälp med både inspiration, uppritning och planering. Oftast kan köksfirman även hjälpa dig att hitta montörer. När du gör en större renovering hemma kan det vara en idé att anlita hantverkare.

Rörmokare Stockholms Header

HANTVERKSHJÄLP

När ni ska börja renovera hemma så är det en bra idé att ta kontakt med olika hantverkare för att jämföra priser. Fråga efter referenser och titta på slutförda byggnadsprojekt. Fråga efter en tidsplan där en deadline finns specificerad, när renoveringen ska vara klar.

Vissa byggprojekt kräver bygglov, vilket man söker på stadsbyggnadskontoret på kommunen.

FINANSIERING

Det vanligaste sättet att finansiera kostnaderna som det innebär att renovera hemma, är att utöka det befintliga bostadslånet. Ett bolån ger en låg ränta och en lång återbetalningstid. Att spara pengar under en tid före renoveringen och sedan betala renoveringen är också ett bra och vanligt alternativ.

Lånar man inte med bostaden som säkerhet kan man ta ett vanligt banklån, vilket ger högre ränta eftersom säkerheten är mindre. Men samtidigt betalas lånet av snabbare, vilket kan vara önskvärt.

ROT-AVDRAG

ROT-avdraget är en skattereduktion som du får göra för Renoverings- Ombyggnads- och Tillbyggnadsarbete på ditt hus. Det går inte att dra av för materialkostnader utan bara på utförda arbetstimmar. Du kan högst få 50 000 kr per person och per år, och då måste du ha skattat för minst lika mycket. Du måste antingen bo heltid i bostaden som du ska renovera, eller ha den som fritidsbostad. Läs mer om ROT-avdrag hos skatteverket.

TIPS

När du ska renovera hemma:

  • Bestäm ett projekt, gör en budget med en inräknad kostnad för både material och hantverkare, sätt en deadline och innan du påbörjar nästa projekt: avsluta det första.
  • Ha i tanken att det kommer att kräva tid att renovera hemma, det händer inte på en dag.
  • Kom ihåg att i alla fall el, värme, ventilation och sanitet måste göras av en auktoriserad hantverkare.
  • Glöm inte att berömma varandra och att fira när ert projekt “renovera hemma” är klart.
Ring nu - Öppet 24/7