Kylning av ditt hus med värmepump

Vem vill inte ha precis lagom temperatur inomhus både under den kalla och varma delen av året? Glöm inte att du kan använda din värmepump för att få en svalare inomhusmiljö nu i sommar.

För att konvertera din värmepump från vinterns värmekälla till att ge svalka under sommaren behöver du en så kallad kylmodul ( vilket är en standardfunktion i många värmepumpar som t.ex. Thermia Atec). Med kylmodul installerad kan du istället för ett konventionellt luftkonditioneringssystem använda din värmepump för att skapa ditt önskade inomhusklimat. Inte nog med det är en smidig lösning, du sparar även pengar jämfört med alternativa lösningar.
 

När du ska svalka ditt hus med värmepump kan du antingen välja aktiv eller passiv kyla:

  • Aktiv kyla: Den kraftfullare varianten för de som inte tycker den passiva varianten riktigt räcker till. I detta fallet använder värmepumpen sin kompressor för att skapa svalka, vilket är ett betydligt kostnadseffektivare sätt än andra typer av luftkonditionering, då förbrukningen av energi är markant lägre.
  • Passiv kyla: För de flesta är detta alternativet fullt  tillräckligt, och det är utan tvivel det allra billigaste sättet att kyla ditt hus under sommaren. Här cirkuleras vätskan i värmepumpens kollektorslinga, till ungefär samma energiförbrukning som det tar att driva ett par vanliga glödlampor.
Ring nu - Öppet 24/7