Stopp i avloppet – Så fixar du det på egen hand – 3 Enkla Tips

Är det stopp i avloppet där hemma? Går det inte att spola?

Det är ofta enklare än vad du tror att fixa detta. Oftast behöver du inte ringa en rörmokare. Här är våran lista med 5 olika saker du kan pröva innan du ringer en rörmokare för att ta en titt på stoppet.

 1. Använd sugpropp. 
  Det fantastiska verktygen, rörmokarens bästa vän: Sugproppen. Den är enkel att använda, billig att köpa och löser de flesta avloppstoppen som finns. Om det har fastnat något i avloppet som till exempel: Tops, tamponger, pappersmassor etc så kommer sugproppen nästan garanterat att fixa detta!
 2. Häll vatten högt uppifrån
  Steg 1: Ha en hink full med vatten
  Steg 2: Ställ dig på en stol ca 1 meter ovanför toaletten.
  Steg 3: Häll vattnet ner i toaletten. Eftersom att du står så högt upp kommer det att bilda ett tryck så att de som har fastnat i avloppet förhoppningsvis kommer lossna. Försök att pricka toalettens krök.
 3. Husmorstips!
  Om det är stopp i vasken så kan du ta en annan approach genom att blanda din egna “stopp-i-avlopps-kryptonit” som innehåller: bakpulver och vinäger. Gör såhär:
  Steg 1: ta 3 msk bakpulver och 1 deciliter vitvinsvinäger. Blanda runt, sen heller du helt enkelt ned lösningen i vasken och låter det stå och dra i några minuter. Förhoppningsvis kommer detta att lösa/fräta upp det som ligger och täpper igen rören!

Funkar inte någon av dessa så rekommenderar vi faktiskt att du ringer en rörmokare. Du kan för exempel ringa oss på Rörmokare Stockholms om du befinner dig i Stockholmstrakterna. Läs mer om detta på våran hemsida:
https://rörmokarestockholms.se

Hur kan du förebygga att problemen inte uppstår igen?
Enligt vår erfarenhet inom rörmokarbranschen så uppstår de flesta stoppen i avloppet på grund av väldigt vanliga och enkla misstag att undvika.

Följ dessa enkla Tips:

 1. Släng enbart toalettpapper i toaletten (och inte för mycket toalettpapper heller)
 2. Tryck inte ned matrester i vasken, töm vasken  regelbundet
 3. Köp en “hårfälla” till duschen/badkaret. Det är väldigt vanligt att det blir totalstopp pga allt hår som enkelt fasnar i rören. Undvik detta problemet genom att köpa en hårfälla!

Hoppas dessa tipsen var värdefulla för er!

Ring nu - Öppet 24/7